Post Top Ad

Bukannya kesal & kecewa sebab tak dapat close case tapi kesal & kecewa disebabkan tak dapat yakinkan kawan untuk ambil Income Protection Takaful. 

Malangnya, kawan ditimpa ujian kemalangan jalanraya terlebih dahulu :

Saya gagal yakinkan kawan yg bekerja sendiri & pencari nafkah utama keluarga "Abang, ambil la takaful. Sekurang-kurangnya jika berlaku kemalangan, boleh claim kos besi bila admit hospital kerajaan. Kalau mc 2-3 bulan boleh claim elaun mingguan" Dia balas "Nantilah Luthfi"

Sekarang ni bila dah kemalangan, masuk hospital kerajaan kena keluarkan bayaran kos besi RM5k  

Yang paling merungsingkan, dah tak boleh keluar bekerja sebab patah kaki. Nak bekerja macam mana dengan kaki bersimen & berantena tu?

Dah confirm tak boleh bekerja & berniaga untuk jangkamasa panjang.

Saya propose ambil sekurang-kurangnya pelan Saling Bantu Membantu ni. 

Manfaat dia sangat bagus untuk manfaat kemalangan & penggantian gaji. 

Semua org yang bekerja HARUS ada backup elaun MC & elaun wad. Bila sakit macam ini boleh dapat duit cash terus masuk akaun bank

Siapa nak bagi?

Tapi apa boleh buat, saya tahu dia perlukan perlindungan Takaful & tugas saya hanya terangkan kat dia. Saya tak boleh paksa orang ambil Takaful.

Cuma diri sendiri je yang boleh tentukan nasib diri kita & keluarga

Dalam gaji kita yang beribu-ribu ringgit tu boleh tak asingkan hanya RM100 untuk Takaful?

Saya kesal sebab tak boleh bantu 

Jika tidak, sekurang-kurangnya bila saya pergi ziarah dia dekat rumah, bolehlah saya uruskan claim & Insyaallah dalam seminggu lepas tu duit elaun wad & MC masuk terus ke akaun dia.

Ni contoh claim MC akibat kemalangan & elaun wad yg kami handle :





Ini adalah sekeping kertas MC akibat Kemalangan yang akan tukarkan cuti sakit anda daripada tak dapat apa-apa kepada wang tunai. 


Dengan ambil pelan Saling Membantu, time cuti MC ni pun anda masih mampu senyum walaupun sakit. Insyaallah

Sedia membantu
011-59238789

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad